Obiectivul principal al proiectului este de a acorda suport Guvernului Republicii Moldova în implementarea agendei sale de reforme; în speță, asistență în consolidarea capacităților necesare pentru implementarea Acordului de Asociere (AA), inclusiv Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC), precum și de a asigura următoarele acțiuni post-liberalizare a regimului de vize.
Asociația Agențiilor pentru Democrație Locală – ALDA
2019 - 2021
În curs de desfășurare
Proiectul își propune să consolideze capacitatea autorităților locale din Moldova, de a efectua o guvernare transparentă și participativă în comunitățile lor, cu o referire specifică la procesul de elaborare a politicilor legate de viitoarea reformă de descentralizare. Obiectivele sunt:
Un consorțiu între Lattanzio Advisory SpA (lider de consorțiu), Particip GmbH, Linpico și Agriconsulting Europe S.A.
2018 - 2020
În curs de desfășurare
Proiectul va susține în mod direct trei instituții principale (Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Cancelaria de Stat și Ministerul Finanțelor) pentru îndeplinirea sarcinilor care se referă la elaborarea politicilor, care implică toate etapele procesului de elaborare a politicilor, începând cu identificarea necesităților, elaborarea de politici, calcularea costurilor, proiectarea bugetului și aprobarea actelor juridice necesare pentru punerea efectivă în aplicare a politicilor.
Obiectivul general al proiectului este de a contribui la procesul de reformă a administrației publice din Moldova, prin îmbunătățirea eficienței, eficacității și responsabilității Administrațiilor Publice la nivel național și sub-național, în conformitate cu principiile europene ale administrației publice definite prin Programul SIGMA și îmbunătățirea capacităților profesionale și a motivației angajaților publici. Echipa proiectului sprijină îmbunătățirea sistemului existent a funcționarilor publici, cu sfaturile autorității responsabile (Cancelaria de Stat) în revizuirea sistemului normativ și a sistemului de dezvoltare profesională a funcționarilor publici. Echipa proiectului este formată din experți Senior și Junior din diverse domenii, inclusiv experți juridici, de consolidare a capacităților profesionale și experți de formare din mai multe țări UE și IPA, cît și din Republica Moldova.
Corporate & Public Management Consulting International OU
2018 - 2020
În curs de desfășurare
Obiectiv general este îmbunătățirea capacităților instituționale și a capacităților resurselor umane ale autorităților publice centrale și locale de a elabora și implementa politici bazate pe dovezi și de a asigura prestarea eficientă și eficace a serviciilor administrative de înaltă calitate, în conformitate cu principiile europene ale administrației publice.
Societatea Geografică Italiană – Secția de Cercetare și Dezvoltare (URS); Institutul Italian de Statistică - ISTAT; Statistica - Polonia; Statistica - Danemarca.
2019 - 2021
În curs de desfășurare
Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacităților Biroului Național de Statistică (BNS) al Republicii Moldova pentru o aliniere efectivă la normele și standardele UE, în conformitate cu capitolul 6 al Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, inclusiv generarea sistematică a datelor dezagregate după gen și vârstă, acolo unde este cazul.
Cancelaria Camerei Deputaților, Parlamentul Republicii Cehe Oficiul Asambleei Naționale din Ungaria Cancelaria Consiliului Național al Republicii Slovace
2017 - 2017
În curs de desfășurare
Obiectivul principal al proiectului este de a facilita implementarea Acordului de Asociere între Uniunea Europeană și Republica Moldova.
Consorțiul European condus de Business and Strategies in Europe S.A (Belgia)
2016 - 2018
Finalizat
Proiectul vizează consolidarea procesului de elaborare a politicilor la nivel sectorial, planificarea strategică și sporirea capacităților de gestionare a politicilor, sporirea cunoștințelor și conștientizării părților interesate cu privire la politicile, legislația și reglementările UE.
Oficiul Federal de Administrare (BVA) Ministerul Finanțelor Publice din România (MFP), Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)
2018 - 2018
Finalizat
Obiectivul general al proiectului Twinning este de a îmbunătăți managementul finanțelor publice prin consolidarea mediului de control intern și audit în sectorul public din Republica Moldova, în conformitate cu cele mai bune practici ale UE.
Scopul proiectului este de a îmbunătăți sistemul de cartografiere în conformitate cu standardele UE și cu cele mai bune practici internaționale de gestionare a datelor geografice.
Obiectivul general al proiectului a fost să sprijine Moldova în avansarea coeziunii sale economice, sociale și teritoriale cu accent pe dezvoltarea politicii, cadrului legal și instituțional pentru o dezvoltare eficientă a regiunilor Moldovei.
Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) “Viitorul”
2017 - 2019
Finalizat
Obiectivul general al proiectului a fost de a permite societății civile să evalueze și să monitorizeze cu bani publici cheltuiți prin achizițiile publice, facilitând dialogul politic dintre autorități și OSC.