Ministerul Proprietății Culturale, Activităților și Turismului din Italia (MiBACT), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC)
2017 - 2019
În curs de desfășurare
Proiectul Twinning “Suport pentru promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova prin păstrarea și protecția acestuia” este implementat de Ministerul Educației, Cercetării și Culturii din Republica Moldova (MECC) în parteneriat cu Ministerul Proprietății Culturale, Activităților și Turismului din Italia (MiBACT). Durată de implementare a proiectului este de 2 ani (Septembrie 2017 - Septembrie 2019).
IREX Europe în parteneriat cu AO „Centrul Media pentru Tineri”
2017 - 2019
În curs de desfășurare
Proiectul are drept scop consolidarea capacităților tinerilor activi de a raporta problemele sociale și politice din comunitate, prin educație media și blogging.
Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA)
2014 - 2020
În curs de desfășurare
Erasmus+ Moldova promovează acțiunile care să contribuie la dezvoltarea învățământului superior: Mobilitate (Mobilitate de Credite și Programe Comune de Master și Doctorat), Dezvoltarea Competențelor Instituțiilor de Învățământ Superior, Susținerea Politicilor și Acțiunea Specifică Jean Monnet.
Consorțiul OMNIA, Autoritatea comună a educației din Regiunea Espoo, Finlanda, Fundația INNOVE din Estonia, MOSTA, Centrul de monitorizare și analiză a cercetării și învățământului superior din Lituania
2019 - 2021
În curs de desfășurare
Obiectivul general al proiectului este de a sprijini Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și organe/instituții și actori IPT în implementarea în continuare a Strategiei IPT pentru anii 2013-2020 prin îmbunătățirea capacității instituțiilor cheie responsabile de asigurarea calității cu accent special pe competențele cadrelor didactice și colaborarea cu sectorul privat.
Obiectivul principal al acestui proiect este diminuarea impactului manipulării și dezinformării de către mass-media prin educarea consumatorilor media pentru a identifica manipularea și informațiile false sau părtinitoare. Aceste activități vor continua și vor extinde campania împotriva informațiilor false și părtinitoare, ”STOP FALS!”, desfășurate de Asociația Presei Independente (API) și partenerii săi din Moldova.
Liceul Teoretic ”D. Celenghir”, s. Avdarma, Comrat
2018 - 2018
Finalizat
După finisarea lucrărilor de reparație, studioul foto a fost amenajat cu ajutorul unui fotograf profesionist. În procesul de amenajare a studioului, au fost implicați de asemenea tineri amatori de fotografie.
Obiectivele principale ale proiectului:
Educația non-formală;
Asimilarea bazelor roboticii;
Studierea regulilor de utilizare a dronelor;
Lecții practice de utilizare a roboților și a dronelor;
Studierea software-ului necesar;
Posibilitatea de a învăța limbajul de programare;
Participarea în competiții de robotică.
Principalele obiective ale proiectului: predarea obiectelor de artizanat copiilor cu dizabilități, restabilirea olăritului tradițional, predare modelare și sculptură, dezvoltarea profesională a tineretului.
Proiectul prevede:
1. Montarea gazonului artificial pe teren; reamenajări de exterior; instalarea porților de fotbal.
Datorită acestor schimbări va fi creat un teren de fotbal performant în cel mai populat sector din mun. Comrat.
2. Achiziționarea și instalarea aparatelor fitness pentru mușchii picioarelor, spatelui, brațelor, pieptului, și abdomenului.
Terenul de fitness și cel de fotbal, va oferi tinerilor condiții excelente de relaxare și petrecere a timpului liber. De asemnea, locul de joacă creat pentru copii va contribui la crearea unei platforme care va reuni persoane de diferite vârste.
Obiectivele proiectului: Înființarea centrului de divertisment pentru tineri unde aceștia își pot petrece gratuit și eficient timpul liber. Instruirea unui grup de voluntari care va organiza în cadrul centrului cursuri de formare pentru tineri. Amenajarea teritoriului adiacent centrului.
Proiectul este destinat tinerilor fără loc de muncă. Centrul are drept scop desfășurarea cursurilor de instruire privind activitatea liber profesională, crearea unei platforme web pentru interacțiune. Datorită echipamentului mobil este posibilă desfășurarea acestor cursuri pentru liber profesioniștii din localitățile din Găgăuzia.
Scopul principal al proiectului este de a sprijini reforma în domeniul învățămînt și formare profesională în Republica Moldova și a forma actorii-cheie pentru îmbunătățirea calității învățământului profesional tehnic din Republica Moldova.
Spoturile vor ilustra probleme sociale și de mediu actuale în societate. Aceste spoturi vor fi promovate pe Internet pentru a atinge un public mai larg. Se planifică selectarea tinerilor care vor participa la filmările spotului.
Obiectiv general este de a promova o vizibilitate sporită privind UE și asistența UE oferită Republicii Moldova, prin dezvoltarea abilităților de comunicare ale actorilor cheie implicați în acest proces.