Obiectivul general al proiectului este de a sprijini Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în îmbunătățirea capacității sale financiare și a guvernanței în vederea punerii în aplicare a politicii agricole și de dezvoltare rurală.
Obiectivul specific al proiectului este de a consolida capacitatea instituțională a Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) în administrarea măsurilor de sprijin pentru ADR în conformitate cu normele și standardele UE.
Proiectul Twinning sprijină AIPA să administreze noile măsuri de asistență privind plata în avans.
Federatia Producătorilor Agricoli din Moldova FARM
2019 - 2022
În curs de desfășurare
Obiectivul general al proiectului se va concentra pe Creșterea rolului societății civile în îmbunătățirea proceselor de dezvoltare rurală prin participarea, responsabilitatea și promovarea instrumentelor eficiente pentru dezvoltarea locală durabilă. Ca rezultat, societatea civilă va avea o voce mai puternică în formularea și modelarea strategiilor naționale de dezvoltare și, de asemenea, va participa activ la implementarea acestor strategii.
Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)
2016 - 2018
Finalizat
Programul SARD își propune să intensifice colaborarea între autoritățile centrale şi cele locale, precum şi între organizațiile regionale din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia în scopul stimulării dezvoltării socio-economice a regiunii și a Republicii Moldova în ansamblu.
Guvernul Republicii Moldova (suport bugetar), Corporația Agrarmarkt (AMA, Austria) (proiect twinning), Agenția de Stat pentru Intervenție în Agricultură (SZIF, Republica Cehă), Agenția pentru restructurare și modernizare a agriculturii (ARMA, Polonia)
2015 - 2020
Finalizat
Obiectivele generale ale ENPARD sunt: 1) asistarea Guvernului Republicii Moldova în eradicarea sărăciei, promovarea creșterii durabile și incluzive, consolidarea și îmbunătățirea guvernării democratice și economice; 2) să încurajeze consolidarea încrederii în Republica Moldova, urmărind - prin intermediul unei componente specifice - regiunile și unitățile administrativ-teritoriale cu statut special.
Un consorțiu alcătuit din Agenția de Cercetare pentru Alimentație și Mediu (Fera) din Regatul Unit și Serviciul de Stat pentru Alimentare și Serviciul Veterinar (SFVS) din Lituania
2012 - 2014
Finalizat
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și este implementat de un consorțiu alcătuit din Agenția pentru Cercetări în Alimentație și Mediu (FERA) din Marea Britanie și Serviciul Alimentar și Veterinar de Stat din Lituania. Instituțiile beneficiare ale acestui proiect sunt Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Republica Moldova.
Federaţia Naţională a Agricultorilor din Moldova AGROinform
2017 - 2019
Finalizat
Obiectivul principal al proiectului este de a spori rolul societății civile în îmbunătățirea politicilor agro-rurale. Proiectul își propune, în special, să creeze parteneriate durabile între organizațiile societății civile naționale și regionale (OSC-uri) și să sporească numărul și să îmbunătățească calitatea participării organizațiilor în procesul de monitorizare și implementare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală.