DCFTA: Proiecte

 • Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în Contextul DCFTA în Republica Moldova

  Economie mai puternică
  DCFTA
  EUR 3 683 800 M
  Un consorțiu constituit din Project Group International, PrySma Calidad y Medio Ambiente SA, Eurecna SpA, GDSI, Sofreco, Eurosupport-Fineurop Support Srl
  2017 - 2020
  În curs de desfășurare
  Obiectivul general al proiectului este de a sprijini Republica Moldova în “consolidarea cadrului infrastructurii calității țării în contextul DCFTA [Zona de liber schimb aprofundat și cuprinzător]”.
 • Facilitatea ZLSAC de sprijinire directă a IMM-urilor

  Economie mai puternică
  DCFTA
  10.220.000 Euro
  Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)
  2014 - 2024
  În curs de desfășurare
  Facilitatea combină împrumuturile cu granturile UE pentru a sprijini finanțarea directă a IMM-urilor din Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Obiectivul acesteia este de a îmbunătăți accesul la finanțare prin asigurarea unor sisteme de garanții și a unei asistențe tehnice pentru sporirea numărului proiectelor viabile derulate de IMM-uri.
 • Sprijin pentru implementarea procesului DCFTA în Republica Moldova

  Economie mai puternică
  DCFTA
  1 927 000 Euro
  EUROPEAN PROFILES S.A. în consorțiu cu ArchidataS.R.L, Avensa Conulting S.R.L și EBI-HRTA Sarl
  2013 - 2017
  Finalizat
  Acest proiect a fost un proiect „orizontal” cu scopul de a sprijini procesul DCFTA în Republica Moldova prin îmbunătățirea capacităților în domeniile elaborării politicilor. Partenerul cheie a fost Ministerul Economiei, care este responsabil de coordonarea și monitorizarea generală a procesului de implementare a ZLSAC, inclusiv de implementare a politicilor și de instituții. Cu toate acestea, alte ministere și instituții implicate în procesul DCFTA, precum și asociații de afaceri au fost, de asemenea, în cadrul grupurilor țintă.
 • Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA Moldova

  Economie mai puternică
  DCFTA
  2 258 405 83 Euro
  GFA Consulting Group GmbH și SEQUA gGmbH
  2015 - 2017
  Finalizat
  Obiectivul general: Pentru a însoți „Sprijin pentru implementarea Procesului DCFTA în Contractul de reformă a sectorului de sprijin bugetar din Moldova (SRC)”
 • Contractul de Reformă Sectorială (CRS) pentru Zona de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare (DCFTA)

  Economie mai puternică
  DCFTA
  16 040 000 Euro
  Comisia Europeană
  2014 - 2018
  Finalizat
  Obiectivul general al DCFTA CRS și sprijinul său complementar a fost de a asista Guvernului Republicii Moldova în promovarea creșterii durabile și incluzive, consolidarea și îmbunătățirea guvernanței democratice și economice și asigurarea dezvoltării economice ulterioare.
 • Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere / Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) în cadrul programelor de asistență finanțate de UE

  Economie mai puternică
  DCFTA
  1 900 000 EUR
  WEglobal
  2017 - 2019
  Finalizat
  Proiectul are ca obiectiv furnizarea de informații practice și utile atât pentru întreprinderi, cât și pentru cetățenii Republicii Moldova despre oportunitățile disponibile prin Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE (DCFTA), cum pot fi depășite provocările implicate, unde poate fi accesat sprijinul financiar și asistența disponibilă prin intermediul unei game variate de surse (guvernamentale, proiecte finanțate de UE, etc.).
 • Sprijin UE pentru sectorul privat în contextul Acordurilor de Asociere / ZLSAC

  Economie mai puternică
  DCFTA
  493 340 Euro
  DAI Europe, S.A. Sopex N.V.
  2014 - 2016
  Finalizat
  Obiectivul general al proiectului este „de a propune recomandări privind proiectarea pachetului de sprijin al UE care vizează sectorul privat, pentru a însoți procesul de implementare a AA / DCFTA în Georgia, Moldova și Ucraina, în special în ceea ce privește respectarea Normele UE în legislația internă."