Un consorțiu constituit din Project Group International, PrySma Calidad y Medio Ambiente SA, Eurecna SpA, GDSI, Sofreco, Eurosupport-Fineurop Support Srl
2017 - 2020
În curs de desfășurare
Obiectivul general al proiectului este de a sprijini Republica Moldova în “consolidarea cadrului infrastructurii calității țării în contextul DCFTA [Zona de liber schimb aprofundat și cuprinzător]”.
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)
2014 - 2024
În curs de desfășurare
Facilitatea combină împrumuturile cu granturile UE pentru a sprijini finanțarea directă a IMM-urilor din Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Obiectivul acesteia este de a îmbunătăți accesul la finanțare prin asigurarea unor sisteme de garanții și a unei asistențe tehnice pentru sporirea numărului proiectelor viabile derulate de IMM-uri.
EUROPEAN PROFILES S.A. în consorțiu cu ArchidataS.R.L, Avensa Conulting S.R.L și EBI-HRTA Sarl
2013 - 2017
Finalizat
Acest proiect a fost un proiect „orizontal” cu scopul de a sprijini procesul DCFTA în Republica Moldova prin îmbunătățirea capacităților în domeniile elaborării politicilor. Partenerul cheie a fost Ministerul Economiei, care este responsabil de coordonarea și monitorizarea generală a procesului de implementare a ZLSAC, inclusiv de implementare a politicilor și de instituții. Cu toate acestea, alte ministere și instituții implicate în procesul DCFTA, precum și asociații de afaceri au fost, de asemenea, în cadrul grupurilor țintă.
Obiectivul general:
Pentru a însoți „Sprijin pentru implementarea Procesului DCFTA în Contractul de reformă a sectorului de sprijin bugetar din Moldova (SRC)”
Obiectivul general al DCFTA CRS și sprijinul său complementar a fost de a asista Guvernului Republicii Moldova în promovarea creșterii durabile și incluzive, consolidarea și îmbunătățirea guvernanței democratice și economice și asigurarea dezvoltării economice ulterioare.
Proiectul are ca obiectiv furnizarea de informații practice și utile atât pentru întreprinderi, cât și pentru cetățenii Republicii Moldova despre oportunitățile disponibile prin Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE (DCFTA), cum pot fi depășite provocările implicate, unde poate fi accesat sprijinul financiar și asistența disponibilă prin intermediul unei game variate de surse (guvernamentale, proiecte finanțate de UE, etc.).
Obiectivul general al proiectului este „de a propune recomandări privind proiectarea pachetului de sprijin al UE care vizează sectorul privat, pentru a însoți procesul de implementare a AA / DCFTA în Georgia, Moldova și Ucraina, în special în ceea ce privește respectarea Normele UE în legislația internă."