Programul are ca scop de a consolida coeziunea economică, teritorială și socială din Republica Moldova, prin facilitarea creșterii socio-economice locale inclusive, durabile și integrate și îmbunătățirea nivelului de viață al cetățenilor în zona așa-numitele „microregiuni” Ungheni și Cahul.
Organizația pentru dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii(ODIMM)
2019 - 2021
În curs de desfășurare
Obiectivul general al acestui proiect este de a contribui la îmbunătățirea calității vieții rurale pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.
Obiectivul specific constă în reducerea disparităților economice și sociale în zonele rurale prin introducerea unor inițiative active de ocupare a forței de muncă prin dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din mediul rural.
Consiliul Raional Cimișlia în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud)
2018 - 2018
Finalizat
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei „Primarii pentru creșterea economică”.
Zona de acoperire geografică cuprinde cele opt raioane din regiunea de dezvoltare Sud: Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Ștefan Vodă, Leova și Taraclia.
Obiectivul principal al proiectului este axat pe dezvoltarea economică locală, îmbunătățind competitivitatea ÎMM-urilor din regiunea Sud prin vizarea investițiilor străine în economia locală, precum și furnizarea de servicii de înaltă calitate pentru dezvoltarea afacerilor în întreaga regiune.
Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)
2015 - 2018
Finalizat
Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin susţinerea activităţilor comune în domeniul dezvoltării afacerilor și îmbunătăţirii infrastructurii localităţilor.
Companie de audit și consultanță BDO LLP din Regatul Unit
2018 - 2018
Finalizat
Proiectul dat sprijină implementarea Strategiei prin intermediul a șapte componente: formularea politicii fiscale, proiecția și analiza veniturilor; planificarea bugetară pe termen mediu și anual; transparența bugetului și accesul public la informațiile fiscale cheie, inclusiv dezvoltarea Bugetului pentru cetățeni; gestionarea trezoreriei și dezvoltarea unui sistem adecvat de contabilitate și raportare guvernamentală; gestionarea datoriilor; gestionarea investițiilor publice; consultanță cu privire la proiectarea și punerea în aplicare a instrumentului de sprijin bugetar al UE.
Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) “Viitorul”
2017 - 2019
Finalizat
Obiectivul general al proiectului a fost de a permite societății civile să evalueze și să monitorizeze cu bani publici cheltuiți prin achizițiile publice, facilitând dialogul politic dintre autorități și OSC. În cadrul implementării proiectului Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” a dezvoltat diferite activități pentru a atinge următoarele obiective specifice și pentru a obține rezultate menționate în aplicație și cadrul logic:
Primăria Municipiului Edineț în parteneriat cu Centrul Comunitar de Dezvoltare Integrată și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova
2018 - 2020
Finalizat
Proiectul este conceput cu scopul de a sprijini Primăria or. Edineț să devină un facilitator activ pentru o creștere economică durabilă locală și crearea de noi locuri de muncă prin oferirea de oportunități pentru participarea economică a tuturor actorilor.
PNUD (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare)
2009 - 2012
Finalizat
Proiectul își propune să răspundă nevoilor comunității transnistrene și a zonei de securitate, prin creșterea accesului la servicii sociale și economice, la surse de informații diverse și obiective. Promovarea oportunităților de dezvoltare la nivel local prin reunirea organizațiilor transnistriene cu cele din alte regiuni ale țării bazate pe o comunicare eficietă.
PNUD (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare)
2012 - 2014
Finalizat
Programul contribuie la consolidarea încrederii dintre ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităților locale, a organizațiilor societății civile, a comunității de afaceri și a altor părți interesate, precum și prin dezvoltarea economică și socială a comunităților locale.
Obiectivul proiectului este de a contribui la o dezvoltare economică mai echilibrată în Republica Moldova, cu o atenție specială asupra zonelor rurale prin politici economice mai eficiente la nivel de țară și sector, mecanisme de coordonare mai bune și mecanisme de finanțare mai transparente și mai eficiente.
Proiectului a fost create cu scopul de a oferi un program amplu de studii pentru trainerii Școlii de Afaceri, antreprenorilor începători, managerilor ÎMM-urilor, directorilor executivi, autorităților locale și agricultorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Datorită acestui proiect s-a înlăturat problema programelor de formare pentru cele șase segmente vizate, s-a promovat studiile în afaceri și s-a încurajat populația să își lanseze propriile afaceri, contribuind la îmbunătățirea globală a competitivității sectorului ÎMM în regiune.