Construcția Punctului de Trecere a Frontierei Operat în Comun „Palanca”, pe teritoriul Republicii Moldova

Conectivitate mai puternică
5,560,000 Euro
UNDP Moldova
2015 - 2018
În curs de desfășurare
Obiectivul proiectului este construirea unui nou punct de trecere a frontierei operat în comun (PTFOC) la Palanca, pe teritoriul Republicii Moldova, în conformitate cu standardele și principiile UE, care va contribui la stabilizarea economică și la dezvoltarea durabilă a regiunii, va sprijini facilitarea comerțului și circulația persoanelor între două țări și va consolida combaterea criminalității transfrontaliere.
Beneficiari:

 

Beneficiari sunt Serviciul Vamal subordonat Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, Serviciul Fiscal de Stat al Ucrainei (UA SCS), Poliția de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova (MD BP) și Serviciului de Stat pentru Grăniceri din Ucraina (UA SBGS), precum și agenți economici și persoanele care trec frontiera în Palanca.


Realizări:

 

Noul punct de trecere al frontierei, care funcționează în comun și în conformitate cu principiile de gestionare integrată a frontierelor UE va asigura un flux de trafic accelerat datorită procedurilor simplificate de trecere a frontierei, unificării activităților comune și evitării dublei funcții. Aceasta va contribui la o cooperare consolidată între serviciile de frontieră și cele vamale ale celor două țări, aplicând principiul ghișeului unic și stabilind un schimb mai rapid și mai sigur de informații privind persoanele, vehiculele și bunurile, ceea ce va conduce la combaterea eficientă a criminalității transfrontaliere și traficului ilegal de bunuri și persoane. O mai mare transparență a operațiunilor va contribui la reducerea riscurilor de corupție.

Locație și contacte

PNUD Moldova
+373 22 220 045

Galerie foto și video