Întărirea suportului la nivel de comunitate pentru familiile cu multe generaţii rămase în urma migraţiei în Moldova (PNUD / CE)

Societate mai puternică
199.041 Euro
Organizația „HelpAge International”, PNUD
2009 - 2011
Finalizat
Proiectul a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare față de vulnerabilitatea familiilor de migranți. Proiectul a colectat dovezi directe privind caracteristicile și nevoile specifice ale familiilor migranților conduse de persoanele în vârstă și în special de gospodăriile de mai multe generații în 10 regiuni ale Moldovei. Un grup de voluntari a desfășurat activități de informare în comunitate prin mini-granturi pentru a susține familiile vulnerabile cu multe generaţii.
Beneficiari:
 
10 raioane din Moldova (patru urbane și șase rurale) - Edineț, Orhei, Bălți, Ialoveni, Hîncești, Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Comrat și Cahul. Peste 600 de familii, în care bunicii au grijă de nepoți, au fost susținute prin proiect de un grup de 264 de voluntari (215 persoane în vârstă de peste 60 de ani și 49 de voluntari cu vârste cuprinse între 35-47 ani).
 
Realizări:
 

Proiectul a reușit să spargă stereotipurile că migrația e întotdeauna o sursă de îmbogățire a acestora, dar și să demonstreze impactul negativ și, în special, creșterea vulnerabilității celor rămași „acasă” (copiii și bunicii lor care au grijă de ei).

Conceptul de familie cu multe generaţii introdus în proiect a fost acceptat în mare măsură la nivel local și național, însă a fost nevoie de timp pentru a obține dovezi necesare pentru a demonstra vulnerabilitatea familiilor de acest tip.

Locație și contacte

+373 69 605532

Galerie foto și video