Îmbunătăţirea situaţiei socio-economice a tinerilor din Moldova prin abilitatea acestora şi a societăţii civile

Societate mai puternică
293,258.54 Euro
Fundaţia Stichting CNV Internationaal Olanda
2012 - 2014
Finalizat
Obiectivul general al proiectului este de a contribui la împuternicirea tinerilor moldoveni și a societății civile din Moldova pentru îmbunătățirea situației socio-economice a tinerilor în Moldova. Se evidențiază că atât tinerii, cât și societatea civilă pot contribui la îmbunătățirea situației socio-economice a tinerilor în Moldova prin respectarea drepturilor acestora.
Acest mod de gândire se reflectă în obiectivele specifice:
1. societatea civilă și actorii socio-economici promovează drepturile socio-economice pentru tineri;
2. . tinerii pot găsi mai ușor loc de muncă decent;
3. tinerii sunt motivați și capabili să se reprezinte și să participe activ în societatea moldovenească.
 
Obiectivele specifice ale proiectului se concentrează pe luarea unor decizii importante în vederea îmbunătățirii situației drepturilor socio-economice pentru tinerii din Moldova prin construirea de capacități ale tinerilor moldoveni și ale societății civile din Moldova.
 
Proiectul are câteva grupuri cheie de părți interesate. Partenerii locali sunt extrem de motivați și dedicați proiectului. Ei percep acțiunea ca fiind esențială pentru îmbunătățirea în continuare a situației tineretului în Moldova. În timpul pregătirii acestei acțiuni s-au organizat mai multe discuții cu tinerii. Discuțiile au arătat clar că aceștea au o viziune foarte pesimistă asupra vieții și viitorului lor socio-economic în Moldova.
 
Proiectul și-a concentrat activitățile în 4 regiuni: Fălești, Ungheni, Călărași și Căușeni.
 
Beneficiari ai proiectului: Tinerii, inclusiv cei cu dizabilități, cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani din regiunea Ungheni, Călărași, Fălești și Căușeni, actori socio-economici și organizații ale societății civile din regiunile Ungheni, Călărași, Fălești.
 
 

Locație și contacte

Bălți, Fălești, Ungheni, Orhei, Cahul, Comrat, Leova, Cimișlia, Căușeni, Ialoveni

Galerie foto și video