Î.M. "Direcţia de troleibuze din Bălţi"

Conectivitate mai puternică
1.600.000 Euro
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)
2012 - 2012
Finalizat
Cu o populație de aproximativ 150.000 de locuitori, Bălți este al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova. Începând cu anii 1970, orașul a fost dotat cu un parc de troleibuze care s-au uzat în timp, nefiind înlocuite cu altele noi până în 2012. Două treimi din troleibuze au fost pe rută mai bine de 20 de ani și au necesitat eforturi și resurse de întreținere mai mari. Aproximativ 1 din 7 călătorii (adică 15%) au fost anulate din cauza lipsei de echipamente de întreținere corespunzătoare, în timp ce troleibuzele care funcționau au fost supraîncărcate, creînd disconfort pasagerilor. UE și BERD s-au alăturat eforturilor de reînnoire a parcului de troleibuze din Bălți. În perioada martie 2014 - iunie 2015, UE a oferit un sprijin de 1,6 milioane de euro prin intermediul unui grant, în timp ce BERD a acordat un împrumut de 3 milioane de euro, proiect care s-a soldat cu succes.

Datorită UE și BERD, Întreprinderea Municipală Direcţia de Troleibuze din Bălţi este acum echipată cu 23 de troleibuze noi, cu podea joasă, care funcționează în mod continuu, începând din noiembrie 2014. Întreprinderea a beneficiat, de asemenea, de o modernizare completă a atelierului său prin achiziționarea de noi unități de spălare, echipamente de întreținere a troleibuzelor, piese de schimb, componente de infrastructură de alimentare cu energie electrică, modernizarea software-urilor IT și de birou, precum și sisteme de monitorizare care permit companiei să-și îmbunătățească colectarea veniturilor.

Prin investițiile și suportul tehnic oferit, compania a și-a sporit fiabilitatea, viteza de deservire, a redus costurile și a eficientizat staff-ul de întreținere, a reușit să își păstreze cota de piață și rolul esențial de transport public, oferind servicii de calitate la prețuri accesibile.

 

Datorită Proiectului, Î.M. Direcţia de Troleibuze, din Bălţi este acum o companie transformată, care este mai rentabilă și oferă servicii de calitate locuitorilor din Bălți:

-  Proiectul generează beneficii de eficiență energetică de cca. 10-15% anual, deoarece noile troleibuze utilizează tehnologii moderne și înregistrează economii semnificative de energie;
-  Condițiile de muncă pentru angajații întreprinderii municipale de troleibuze s-au îmbunătățit semnificativ;
-  Pasagerii se bucură de troleibuze mai confortabile, cu Wi-Fi și acces special pentru persoanele cu deficiențe locomotorii;
-  Renovarea parcului auto a generat introducerea unui nou traseu, sporind numărul rutelor. De asemenea, compania a majorat numărul de kilometri deserviți (+ cca. 30%).

Ca rezultat direct al celor descrise mai sus, locuitorii orașului Bălți beneficiază de transport public mai curat, mai sigur și mai eficient.

Locație și contacte

Bălți

Galerie foto și video